top of page
Untitled-11.png

BIOGRAFIJA

​˝Gregor Ravnik je pevsko šolanje začel kot učenec solopetja pri prof. Tanji Grlica v Kopru. Študij petja je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Pije Brodnik. Leta 2021 je z odliko zaključil magistrskij študij petja. Prejel je številne najvišje nagrade na državnem in mednarodnih pevskih tekmovanjih v tujini.¨

Leta 2014 je sodeloval kot solist na svetovni premieri opere Vojna in mir avtorja Larryja Coryella, ki je bila premierno uprizorjena v Cankarjevem domu v Ljubljani, nato pa še v Novi Gorici in Zagrebu ter maja 2015 v Rusiji. Sodeloval je kot solist pri izvedbi Monteverdijevega dela Vesperae (Večernice) v Ljubljani ter kot solist pri izvedbi Bachovega Janezovega pasijona pod vodstvom prof. Marka Vatovca. Predstavil se je na koncertih s Slovensko filharmonijo v ciklu Mladi mladim ter kot solist pri izvedbi Beethovnove Fantazije op. 80 za klavir, zbor in soliste v Cankarjevem domu pod taktirko dirigenta En Shaoja.

Leta 2016 in 2017 se je predstavil v nosilni vlogi v otroški operi Brundibar, ki je bila uprizorjena v Cankarjevem domu v Ljubljani. Prav tako je maja 2017 v isti dvorani sodeloval kot solist v vlogi Quinta v operi Obrat vijaka skladatelja B. Brittna pod okriljem Akademije za glasbo v Ljubljani.

Leta 2018 se je predstavil v glavni vlogi v opereti Hmeljska princesa v Žalcu (režija: Jaša Koceli, dirigent: Simon Dvoršak). Maja 2019 bo debitiral v SNG Opera in balet v Ljubljani z vlogo Normana v operi Lucia di Lammermoor.

bottom of page